Allergivenlig og fæller meget lidt

Allergivenlige

Havanaisen er også kendt som en af de "allergivenlige" hunderacer, lige som blandt andet; Shih Tzu, Bichon Frise og Coton De Tular. At racen er allergivenlig vil sige at nogle personer, der har allergi, har nemmere ved at tåle disse racer frem for andre hunderacer. Det skal dog siges, at der ingen afgørende dokumentation er lavet for at bekræfte dette, men en række undersøgelser tyder på det og flere forskere udtaler sig positivt.

Det virker måske mærkeligt at det er nogle af de mere langhårede hunde, der er allergivenlige, men det er fordi  "allergivenligheden" ikke ligger i pelsen, men i deres yderste hudlag (er også derfor at hårløse hunde ikke nødvendigvis er allergivenlige). Huden menes at indeholde et protein der gør racerne mere tålelige for allergikere og derudover også bevirker at hunden ikke fælder så meget som almindelige hunde.  

Jeg har haft besøg at to person med allergi overfor hunde. Et familiemedlem og en hvalpekøber. Begge oplevede at de godt kunne tåle mine hunde. Det bedste råd jeg kan give i forhold til allergi er, tag ud til en opdrætter og afprøv om du får nogen allergisk reaktion..(: 

Fæller meget lidt

Da jeg købte Hector fik jeg af vide, at denne race ikke fælde så meget som almindelige hunde. Men da jeg så på hundens lange pels må jeg nok indrømme, at jeg ikke helt troede på det, men DET PASSER!!! Der er helt utroligt hvor lidt de fælder i forhold til en almindelig hund.  

Det gik først rigtig op for mig "hvor lidt", da jeg min veninde en dag skulle overnatte med sin labrador. Han er den dejlig han på ca 1 år, men hold da op hvor han fælder. Jeg har ikke rengøringsvanvid, men jeg måtte støvsuge hele lejligheden da hun tog af sted igen. Også sengen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.03 | 20:59

Hej. Planen er at fiona skal pares så snart hun går i løbetid - hvilket jeg regner med sker i denne måned - så det bliver sommerhvalpe😀 mvh Marianne

...
18.03 | 17:37

Hej. Jeg vil lige høre hvornår I regner med at få hvalpe igen?
Mvh Bettina

...
15.05 | 23:24

Hej

Hvad er prisen på lille Oliver ?

Vh Lotte

...
24.03 | 10:39

Hej Charlotte. Såfremt hun "virker gravide" skal der tages røntgenbillde ca. D. 21 april og det vil vise hvor mange hvalpe der er😃 Vh Marianne

...
Du kan lide denne side