Mine idealer

Idealerne bag mit opdræt

Der er overordnet 3 kriterier jeg bedømmer ud fra, når jeg skal vurderer en hund.

Det er:

1:Fysisk- sundhed. 

2:Psykisk- sundhed.

3:Udseende.

Det er de tre vigtigste kriterier, og jeg prioritere dem alle højt, da jeg ikke ønsker en "smuk hund", som f.eks. ikke har et godt temperament eller som ikke er sund og rask.

Fiona er patella testet og øjenlyst. Dette er ikke et krav for at få stamtavle på hvalpene i DKK, men et initiativ jeg har taget for at sikre en ekstra høj sundhed og kvalitet i mit opdræt. 

Fiona har 0/0 i patella og er fri for arvelige øjensygdomme der kan give grå-stær.  

Det er ligeledes vigtigt for mig, at en hund har et sund temperament. Fiona har et dejligt, kærligt og rolige temperament. Derudover er racen også super børnevenligt - hvilket gør den, til den ideelle familiehund.

Slutteligt er det også vigtigt for mit, at en hund er racetypisk, altså at den ligner racen. Fiona har fået flotte bedømmelser og udtalelser omkring hendes udsende og bevægelser (læs mere under, mine hunde, udstillingsresultater)

Disse kriterier er vigtige for mig og var også dem jeg selv gik meget op i, da jeg købte hund.

Mit opdræt

Det at få og have hvalpe er en kæmpe oplevelse, som har giver mig utrolig meget glæde, men det er samtidig et stort ansvar.

Det er utroligt vigtigt for mig, at det er en sund, socialiseret og racetypiske hvalp, jeg giver videre - Således at du får en afbalanceret hvalp, som kan blive en del af din familie i mange år fremover.Cool

 

Foruden mine idealer, er mine hvalpe også avlet efter DKK-s regler, men også SSK´s etiske retningslinjer. 

 

alt dette er gjort for at sikre at du får en hvalp med de bedste forudsætninger og som har det bedste udgangspunktSmiler stort

Mit bedste råd

En eftermiddag med Total familiehygge og afslapning

Det bedste råd som jeg kan give videre til dig der skal ud og købe hund - og som Peter Frederiksen fra kennel Big Choice - har givet mig er; ”Husk at ALLE hvalpe er søde og dejlige. Du skal ikke købe en hvalp fordi den er sød – du skal købe hvalp hos en opdrætter, hvor du føler dig tryg ved at købe den.”

 

Jeg har selv oplevet af købe en hvalp hos en opdrætter, som dagen efter jeg kom hjem, ikke umiddelbart ønskede at jeg kontaktede denne og ville ikke give mig nogen form råd eller vejledning - og jeg følte mig meget overladt til mig selv. 

 

Senere købte jeg Fiona hos Peter og Yvonne, og hos dem har jeg ALTID kunne få alt den støtte jeg har ønsket. De er på dette område, som på mange andre områder, et STORT forbillede for hvordan en opdrætter bør være, og hvordan jeg gerne vil være i forhold til mine hvalpekøbere.

Stueopdræt

Mine hvalpene kommer fra et stue-opdrættet. Det vil sige, at de fra den dag de bliver født – er en del af ”familien" Hjerte

Hvalpens første tid

Hvalpene fødes i en fødekasse, hvor de er indtil de er ca. 3 uger. Her ligger de og putter, hygger og begynder at skubbe og mase sig rundt. Smiler stort

Hvalpene får øjne når de er mellem 12-15 dage, og så begynder der at ske noget. Skubbe og masen bliver til små forsigtige skridt, og der kommer virkelig "liv" i kassen.

Når hvalpene er ca. 3 uger, kommer de ud af deres føde-kasse og over i en hvalpegård – og lidt senere over i en endnu større hvalpegård.

Hvalpene skal udfordre og lærer

Hvalpenes sind er fra de bliver født, som en åben uskrevet bog, og de suger ALLE indtryk og opleveler til sig.

Jeg gør meget ud af hvalpenes udvikling og når de er gamle nok kommer de til at opleve ”hverdagen/verden”. Der trænes at ligge pænt og få klippede negle, de får trimmet hår under poterne, kører i bil  og meget mereSmiler

Et hvalpekøb hos mig

Du og evt. din familie kommer på besøg og ser forældrene og hvalpene. Det er vigtigt for mig at der er en match/kemi mellem ”os”. Forstået få den måde, at du skal føle dig tryg med mig og omvendt.

Hvis kemien er der, og vi sammen  beslutter at du skal købe en hvalp hos mig, er det vigtig for mig, at du får mulighed for at være en del af hvalpens første tid. Derfor er du velkommen til at komme og besøge din hvalp, lige må meget som du har lyst til. 


Teknologien er blevet mere udbredt i takt med tiden og tidligere bruge jeg meget at ligge billeder op på hjemmesiden af hvalpene - men ved sidste kuld oplevede jeg at køberene hellere ville have et billede/lille video pr. sms løbende. Det gav dem rig mulighed for at følge deres hvalps udvikling - særligt for de familier der kommer helt fra sjællandSmiler stort

Når man køber en hvalp hos mig, slutter samarbejde ikke når du får din hvalp hjem - men du er altid velkommen til at komme på besøg – ringe og spørge til råds m.m.

Det er vigtig for mig at mine hvalpekøbere ikke bliver ”overladt til sig selv”, men at de ved, at jeg ALTID står til rådighed – hvis der er brug for det.  Og så vil jeg jo altid gerne have billeder/mail m.m. og hører om hvordan det går.Cool

Når du får din hvalp hjem, vil den være

Chippet

Vaccineret første gang

Have sundhedsbog og fået sundhedstjek (EU-pas)

Have DKK-stambog

Købsaftale (jeres garanti)

Ormekur

Have foder med til den første tid

 

- derudover tilbyder jeg også at hjælpe i forhold til en "startpakke" hvor man kan købe alt det man har brug for - børster, transportburer m.m. Flere hvalpekøbere syntes det er "nemmer" end at de selv skal du og købe tingene, men det er gangske frivilligt.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.04 | 05:02

Hej Marianne, har i planlagt nogen kuld i år?

...
13.12 | 15:56

Er ked af at høre du har mistet ham. Synes ikke han var så gammel? 😟Han var den dejligste. Ligesom hans søn Charlie er.❤

...
30.06 | 11:34

Hej Marianne
Jeg sendte en mail igår. Håber du har fået den. Er der fortsat en tæve til salg
Mvh Sus

...
25.06 | 22:02

Hvilken tæve er der tilbage?

...
Du kan lide denne side