Derfor stamtavle

Jeg er tit blevet spurgt: ”Hvorfor har du købt en hund med stambog?”

Stambøger er noget der bliver diskuteret meget, og der er mange forskellige holdninger for og imod. Her vil jeg komme med mine erfaringer og meninger

Hvis man går ind på Dansk kennel klubs hjemmeside, har de en lille tekst om ”Hvorfor stambog?” Den er rigtig god, og fortæller kort om hvad en stambog enligt er.

En stambog er: ”Et redskab, der har hjulpet opdrætterne med at lave de dejlige og meget forskellige hunde, vi har i dag – f.eks. super gode jagthunde,  effektive politihunde eller velfungerende selskabs- og familiehunde.

En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig.

Selve stambogen koster under kr. 600, så dét, der nogle gange gør en stambogsført hvalp dyrere, er altså ikke prisen på stambogen, men den indsats med at finde gode avlsdyr, undersøge for arvelige sygdomme og den slags, som ligger bag ved stambogsføringen.”(kilde: dansk-kennel-klub.dk) 

Og for mig er en stambog mere end det.

Der er flere grunde til at jeg har valgt at købe hund med stambog, og hvorfor jeg har valgt Dansk Kennel Klub.

Jeg har valgt en hund med stambog fordi, det er min "garanti for", hvor min hund kommer fra. Med min stambog kan jeg så hvilken hunde der er brugt i mine hundes linjer, hvilket er vigtig for mig i forhold til mine idealer (læs mere under mine hvalpe, mine idelaer) omkring fysisk sundhed, psykisk sundhed og udsende i forhold til mit opdræt. 


Som ejer af en allergivenlig hund, er min stambog altafgørende, da den er min garanti for at der ikke langt ude eller tæt på i avlslinjerne er blandet ”ikke allergivelige” hunde ind.

      

Når alt det med stambog mm. er sagt, skal man selvfølgelig huske, at der er ingen garantier er her i livet. Men for mig gælder det om at tage alle de forholdsregler jeg kan, og vælge det bedste udgangspunkt for mit opdræt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.04 | 05:02

Hej Marianne, har i planlagt nogen kuld i år?

...
13.12 | 15:56

Er ked af at høre du har mistet ham. Synes ikke han var så gammel? 😟Han var den dejligste. Ligesom hans søn Charlie er.❤

...
30.06 | 11:34

Hej Marianne
Jeg sendte en mail igår. Håber du har fået den. Er der fortsat en tæve til salg
Mvh Sus

...
25.06 | 22:02

Hvilken tæve er der tilbage?

...
Du kan lide denne side